Tăvălită prin nucă de cocos |
Ingrediente Blat:
300 g zahăr
50 ml ulei,
1 lingură miere
2 pliculeţe amoniac,
250 m (1 cană) apă
făină (aproximativ 500 g)
facultativ: Zahăr vanilat, coajă de lămâie
Se pune o cantitate mică de făină într-un vas şi se amestecă împreună cu amoniacul stins de trei
ori cu oţet sau lămâie. Se înglobează restul ingredientelor şi se adaugă la final
făină pînă capătă consistenţa unei smântâni groase. Se toarnă în tava tapetată cu hîrtie de copt şi se dă la
cuptor pentru 35-40 de minute. Se încearcă cu scobitoarea. Când s-a răcit se taie în cuburi potrivite ca mărime.
Glazura de ciocolată:
300 gr zahăr
150 ml ulei
150 ml ulei
5 linguri apă
3 linguri cacao
3 lingurițe esență rom
Când s-a răcit glazura, se introduc pe rând bucățelele de prăjiturile după care se tăvălesc prin nuca de cocos.
Bon apetit!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu